Світовий дефіцит цукру може досягти 4 млн тонн

Французький цукровий трейдер Sucden заявив, що дефіцит у світовому балансі поставок цукру в сезоні 2019-20 (жовтень-вересень) може досягти близько 4 млн тонн. Причина зростання дефіциту-прогнозоване скорочення виробництва в Індії, Таїланді та Європейському Союзі. Про це повідомляє видання Reuters.
Фахівці заявляють, що виробництво цукру в Таїланді має скоротитися приблизно на 10% в 2019-2020 роках, до 12 млн тонн, оскільки фермери, що вирощують очерет, перемикаються на інші культури, які можуть забезпечити більш високий прибуток.
Також ціни на цукор в Таїланді впали приблизно на 20%, так як уряд вніс корективи в деякі субсидії для сектора, відповідно до угоди в рамках СОТ.
«Вони починають відчувати вплив більш відкритого ринку», — сказав трейдер, говорячи про виробників цукру і очерету в Таїланді.
В Індії виробництво скоротиться через менш сприятливі кліматичні умови. Там на 2019-20 рр. планується виробити близько 26-27 млн тонн, замість 31,7 млн тонн, очікуваних в 2018-19 роках.
Європейські фермери можуть скоротити посіви цукрових буряків приблизно на 5%. І замість цього використовувати свої ділянки для вирощування релевантного сировини, яка на даний момент більше користується попитом.
Нагадаємо, що експорт цукру в 2019/2020 маркетинговому році з ЄС не перевищить 2 млн тонн. Основні поставки будуть здійснюватися в країни Східного Середземномор'я, Північної Африки та Близького Сходу.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію |
Українські фермери почали заробляти на їстівних квітах14 травня, 08:04 |
|
Honda закриє завод у Великобританії20 лютого, 08:45 |
Випуск відомого радянського авто хочуть відновити4 червня 2017, 19:45 |