Новини / Події / В Україні масово закриваються пекарні
27 травня 2017, 19:05
Розмір шрифта: А А А

В Україні масово закриваються пекарні

В Україні масово закриваються пекарні, хлібобулочні вироби, пекарні, міні-пекарні
В Україні масово закриваються пекарні

Сьогодні аналітики говорять про наявність в Україні 400 промислових підприємств, що випускають хлібобулочні вироби, і близько 400 міні-пекарнях продуктивністю від 1 тонни в рік. Тим не менш, за останні 2 року закрилися близько 150 підприємств, які не витримали конкуренції на ринку.

Про це повідомляють експерти компанії Pro-Consulting.

За останні 5 років, пекарні пропонували стандартні види продукції, але зараз багато переорієнтовуються на виробництво екзотичних сортів хліба і солодку випічку.

На сьогоднішній день в Україні працюють переважно міні-пекарні з неповним циклом виробництва, але останнім часом активно почали з'являтися і пекарні повного циклу.

Щорічно в Україні виробляється більше 1,1 млн тонн хліба та хлібобулочних виробів, а також більше 0,11 млн тонн кондитерських виробів і тортів.Але основна причина цього спаду не зниження попиту на продукцію, а присутність на ринку великої тіньового сегмента? продажу хліба та хлібобулочних виробів через фізосіб-підприємців, статистика по яких не ведеться.

При цьому потенційна ємність ринку становить близько 3,5-3,7 млн тонн хлібобулочної продукції в рік.

Виробництво соціальних сортів хліба становить близько 80% від загального обсягу виробництва, преміальні сорти займають всього 5%, функціональні – 3%.

Найпопулярнішими видами хлібобулочних виробів є ватрушки, булочки і коржі, які займають близько 37% сукупного обсягу даного ринку.

Більше 90% ринку хліба та хлібобулочних виробів України становить продукція національного виробника.

Згідно з аналітичними даними, близько 40-60% виробництва в країні знаходиться «в тіні». Понад 50% внутрішнього виробництва хліба і хлібобулочних виробів припадає на 6 великих компаній.Варто також зазначити тенденцію до збільшення частки більш дорогих сортів хліба.

Так, хліб з висівками хоча б іноді набувають 20,5% споживачів, питома вага споживачів зернового, бездріжджового і гречаного хліба становить 12,1%. Регулярно купують ці види хліба 3,1% і 1,1% споживачів відповідно.

Але найбільш популярними видами сортами залишаються пшеничний і житній хліб. Їх періодично купують 89,3% і 55,7% споживачів, найчастіше – 66,1% та 18,5% споживачів.

Хліб не рідше 1 разу в місяць купують 96,2% українців, булочні вироби – 79,3% українців, сушки, бублики, сухарі, соломку – 46,2% українців.
 

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

В Україні стрімко скорочується виробництво хліба

26 квітня 2017, 08:30

Чому український хліб стає несмачним

27 березня 2017, 19:43

Експерт:до Великодня подорожчають хлібобулочні вироби та м'ясо

24 березня 2017, 18:11

Стало відомо, де в Україні продають найдорожчий хліб

8 березня 2017, 18:17

Останні новини за сьогодні: