В Україні продають ікру з курячого білка

На передноворічний період припадає 40-45% продажів червоної ікри. І найякіснішою є ікра в скляних банках.
Про це директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко написав на своїй сторінці в Facebook.
Так, саме в скляних банках можна побачити і оцінити кожну ікринку, тому виробники відбирають найкращий продукт саме для такої упаковки. Але її недолік – висока ціна. Вартість німецької скляної банки становить 5 євро. Тому все частіше використовують пластикову прозору банку.
Найекономічніша і найпоширеніша в Україні упаковка – жерстяна банка, але вона не дозволяє оцінити зовнішній вигляд продукту.
Можна купити червону ікру на вагу. “Вона коштує відсотків на 20% дешевше, ніж в жерстяній банці, і при цьому має таку ж якість”, – говорить Дорошенко.
За словами експерта, близько 70% ринку червоної ікри, яка реалізується в нашій країні, припадає всього на кілька марок: ТМ “Шаланда” і “Камчадал”, а також “Рибкоппродукт” і “Червоне золото”. При цьому, ікра під ТМ “Червоне золото” продається в торгових мережах на вагу.
“Решта 30% ринку припадає на контрабанду з Росії, неякісну ікру, що продається нерідко на акціях за ціною близько 50 грн за баночку і штучну ікру. Штучна ікра виробляється з курячого білка і теж корисна, але є “червоною” тільки за кольором”, – зазначив Дорошенко.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію |
|
Виробники експортують більш якісну продукцію в обхід домашнього ринку17 травня 2017, 15:59 |
Ціни на продукти підскочили до європейського рівня13 травня 2017, 09:32 |
Курячі яйця скоро подорожчають11 травня 2017, 18:03 |