Новини / Здоров'я / Користь і шкода болгарського перцю!
16 вересня 2009, 18:40
Розмір шрифта: А А А

Користь і шкода болгарського перцю!

Користь і шкода болгарського перцю!, болгарський перець, аскорбінова кислота, вітаміни, рутін
Користь і шкода болгарського перцю!

Всім відомо, що болгарський перець володіє неймовірними корисними властивостями:

За вмістом вітаміну С солодкий перець (особливо червоний і жовтий) перевершує лимон і навіть чорну смородину! Причому більше всього аскорбінової кислоти міститься біля плодоніжки, тобто в тій частині плоду, яку ми зрізаємо під час чищення.

У перці аскорбінова кислота поєднується з великою кількістю вітаміну Р(рутіна). Така співдружність сприяє зміцненню кровоносних судин і зниженню проникності їх стінок.

У перці провітаміну А більше, ніж в моркві: щоденне вживання 30-40 г плодів стимулює зростання волосся, покращує зір, стан шкіри і слизистих оболонок організму.
Багатий вітамінами В1, В2, В6 і РР, тому людям страждаючим депресією, цукровим діабетом, набряками, дерматитом, а також при погіршенні пам‘яті, безсонні, занепаді сил слід обов’язково включати болгарський перець в своє меню.

Якщо пекучий стручковий перець чилі вживати всередину це допоможе нормалізувати мозковий кровообіг, попередить розвиток атеросклерозу, полегшить стан при бронхіальній астмі, кашлі, ангіні, грипі.

Завдяки високому вмісту мінеральних солей калію і натрію, а також мікро і макроелементів (залізо, цинк, йод, кальцій, фосфор, магній), перець незамінний при

анемії, низькому імунітеті, ранньому облисінні, остеопорозі.

Солодкий перець можна використовувати як основу для живильної маски: мясистый плід натріть на дрібній пластмасовій тертушці,1 ч. л. кашки змішайте з такою ж кількістю сметани і яйцем. Нанесіть маску на обличчя і шию на 20-30 хвилин, змийте теплою водою.

До складу перцю (як пекучого, так і солодкого) входить алкалоїд капсаицин, який власне, і надає овочу характерного смаку. Ця речовина стимулює роботу шлунку і підшлункової залози, збуджує апетит, знижує артеріальний тиск, розріджує кров, перешкоджаючи утворенню тромбів.

Для зовнішнього застосування у вигляді зігріваючих мазей і пластирів пекучий перець показаний як засіб від радикуліту, артриту, невралгії і ревматичних болів.
Пекучий перець уповільює зростання ракових клітby до такого виводу прийшли дослідники з Піттсбургського університету, причому особливо корисно їсти його при раку яєчників.

Але крім корисних властивостей, болгарський перець може нанести і шкоду організму.

Солодкий (болгарський) перець протипоказаний хворим з важкою формою ішемічної хвороби (стенокардією), порушенням серцевого ритму, гіпертонією, виразковою хворобою шлунку і кишечника, страждаючим гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку, колітом, при загостренні хронічних захворювань печінки і нирок, геморої, з підвищеною збудливістю нервової системи, при епілепсії і безсонні, повідомляє ВКурсе.ua.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію

Коментарі (3)

  • валентин (анонімно) 26 серпня 2012, 17:55 ссылка
    почему сладкий болгарский перец стал горьким и острым?
  • matzcrorkz (анонімно) 3 серпня, 21:49 ссылка
    tuXpRi Thank you ever so for you article.Much thanks again. Awesome.
  • matzcrorkz (анонімно) 4 серпня, 23:14 ссылка
    GoFNPi Really informative article.Thanks Again. Really Cool.
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Українці залишилися без «овочевих» вітамінів

26 листопада, 10:23

Єврокомісія взялася за болгарську владу: вона вимагає припинити реалізацію «Південного потоку» з Росії

4 червня, 08:30

Останні новини за сьогодні: