Новини / Здоров'я / Голубика і чорниця допомагає захистити організм від серцево-судинних захворювань
23 червня 2009, 08:15
Розмір шрифта: А А А

Голубика і чорниця допомагає захистити організм від серцево-судинних захворювань

Голубика і чорниця допомагає захистити організм від серцево-судинних захворювань, голубика, чорниця, живлення, серцево-судинні захворювання, діабет, холестерин, цукор
Голубика і чорниця допомагає захистити організм від серцево-судинних захворювань

Голубика і чорниця допомагає захистити організм

Включення в раціон живлення голубики і чорниці допомагає захистити організм від серцево-судинних захворювань і діабету, оскільки ці ягоди перешкоджають відкладенню жиру в області живота, знижують рівень холестерину і цукру в крові.

Дослідники з університету (США) Мічігану вважають, що такі властивості голубиці і чорниці додають фітохимікати — натуральні антиоксиданти антоциани, що офарблюють фрукти і овочі в червоний, пурпурний і темно-синій кольори.

Щоб з‘ясувати, наскільки корисні ягоди, колектив фахівців на чолі з Мітчеллом Сеймуром провів експеримент на щурах, що мають зайву вагу. Дослідники заморозили ягоди і змололи їх в пудру, яку потім додавали в їжу частини піддослідних тварин.

Через дев’яносто днів у гризунів були узяті аналізи, і з‘ясувалося, що у щурів, які отримували з їжею чернічно-голубічную пудру, став тоншим начеревний жировий шар, знизився вміст холестерину і шкідливих трігліцерідов в крові порівняно з тими тваринами, чия їжа не містила ягідних добавок. Крім того, у щурів з першої групи нормалізувався рівень цукру в крові і покращав процес використання організмом інсуліну для переробки цукру в енергію.

Нагадаємо, що пару років назад американські учені заявляли про те, що антоциани можуть захистити людину навіть від раки. Експеримент, проведений на щурах і мишах, показав, що антоциани значно уповільнюють зростання колоній ракових кліток. Досліди також показали, що в деяких випадках не тільки сповільнюється зростання злоякісних пухлин, але і гине до 20% ракових кліток. Наприклад, пігмент антоциана, що міститься в чорній моркві і редисці, уповільнив зростання ракових кліток на 50-80%. А фарбувальні речовини, отримані з аронії, зруйнували п’яту частину ракових кліток, не зачепивши при цьому здорових.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Діабет

1 червня 2017, 16:19

Останні новини за сьогодні: