Новини / Здоров'я / Чим корисний імбир?
8 грудня 2008, 09:28
Розмір шрифта: А А А

Чим корисний імбир?

Чим корисний імбир?, імбир, корисні властивості, рецепти здоров’я
Чим корисний імбир?

Цей найчудовіший в світі продукт іноді з‘являється в магазинах. Але багато людей його не помічають, оскільки нічого про нього не знають. Це чудовий корінь імбиру. Чим же він хороший?

Свіжий імбир володіє особливим смаком і приємним ароматом. У царській Росії імбир був дуже популярний у кухарів. Його використовували при приготуванні других блюд. Він близький до часнику по корисних властивостях, підвищує імунітет і вбиває шкідливі мікроби. Зате на відміну від часнику, володіє приємним запахом. До складу кореня імбиру входять численні корисні амінокислоти, мікроелементи, а також ефірні масла (близько 3%), пише Newsland.

Імбир широко використовується в Індії. Практично у всіх блюдах у поєднанні з іншими спеціями. Перетинаючи Індію з півночі на південь, я переконався в необхідності вживання місцевої їжі, правда, у малій кількості. Вона дуже гостра і незвична європейському шлунку. Зате допомагає подолати жару і грязь, а також справляється з великою кількістю різних бактерій і мікроорганізмів. Імбир є хорошим бактерицидним засобом.

Японці в своїй знаменитій рибній кухні, особливо при приготуванні суші, теж використовують імбир. Це обов’язкова приправа до блюд з сирої риби. Японці вважають, що імбир володіє сильною протиглистовою дією. Паразитів в морській рибі значно менше, ніж в річковій, але імбир – це додатковий захист при споживанні суші.

Імбир стимулює травлення і допомагає позбавитися від токсинів, які можуть потрапити в травну систему. Згідно Аюр-веде (староіндійському медичному пропису) для цього треба з‘їсти перед обідом чайну ложку натертого свіжого кореня імбиру з лимонним соком, трохи все це посоливши.

Використовувати його в домашній кухні можна, подрібнюючи і заварюючи з листям смородину і чорним чаєм в термосі. Можна різати його на шматочки, обсмажувати на вершковому маслі (як в Індії) і додавати в другі блюда, а іноді і в перших. Дуже смачно, корисно і ароматно.

Цей корінь входить до складу лікувального чаю Тибету. У чаї 8 компонентів. Він дуже добре допомагає при простуді, ОРЗ, ангіні.

Чай Тибету. Для приготування 1 літра знадобиться:

1) півлітра молока 1,5%-2,5 % жирності; 2) півлітра води; 3) 10-11 шт. гвоздики; 4) 9-11 шт. кардамона (зерна роздавити), розмолоти в ступі разом з гвоздикою; 5) 0,5 чайної ложки сухого імбиру або 1 стіл. ложка свіжого імбиру (рекомендую свіжий імбир, краще за нього размельчить); 6) 0,5 чайної ложки мускатного горіха меленого; 7) 2 чайних ложки зеленого чаю; 8) 1 чайна ложка сподіваючись «Дарджілінг».

Спосіб приготування:

У емальовану каструлю налити воду і поставити на вогонь. Відразу ж додати послідовно: гвоздику, кардамон, сухий імбир і зелений чай. Кип’ятити 1 хвилину. Додати молоко. Після цього додати «Дарджілінг», додати свіжого дрібно нарізаного імбиру (якщо не заправляли раніше сухим). На фазі закипання додати мускатний горіх. Дати трохи покипіти. Вимкнути. Наполягти 5 хвилин. Процідити в керамічний посуд.

Пити вранці натщесерце, без цукру і приправ. Не снідати.

В період загострення ОРЗ свіжий імбир може оберегти від хвороби. Шматочок імбиру допоможе захистити рот і горло. Для цього треба очистити шкірку, відрізувати невелику кількість імбиру, покласти в рот і смоктати, відчуваючи пощипування. Коли дія ефірних масел і лікувальних компонентів зменшиться, шматочок імбиру потрібно буде надкусити.

Якщо болить зуб, то розжований шматочок імбиру на зубі допоможе значно зменшити біль. Імбир знищить шкідливі мікроби, крім того, від нього залишиться дуже приємний запах. Пожувавши його, ти можеш сміливо йти до зубного лікаря, не побоюючись, що лікар поморщиться і втече від тебе.

Тепер, дорогий друг, коли ти докладніше дізнався про імбир, ти вже не залишишся до нього байдужим. Можливо, що ти, так само як і я, полюбиш цей продукт. Сміливіше, нові смакові відчуття чекають тебе.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію

Коментарі (1)

Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Facebook почне використовувати «лайки» користувачів поза соцмережею для реклами

14 червня, 13:41

50% дорослих українців регулярно користуються Інтернетом

11 квітня, 07:52

Останні новини за сьогодні: