Новини / Здоров'я / Як пити лляну олію?
25 червня 2015, 14:03
Розмір шрифта: А А А

Як пити лляну олію?

, атеросклероз, гіпертонія, тромбоутворення, жир, лляна олія

Лляну олію отримують пресуванням насіння або методом екстрагування. Найбільш корисним вважається продукт холодного першого віджиму. Олія широко застосовується в народній медицині як засіб, що нормалізує метаболічні процеси, допомагає в лікуванні атеросклерозу, сечокам‘яної хвороби і гіпертонії. Останнім часом продукт також використовують для очищення кишечнику з метою скинути вагу.

Користь льняної олії

Так як пити лляне масло показано при багатьох захворюваннях, варто знати, якими цілющими якостями воно має і кому не варто вдаватися до цього методу оздоровлення та схуднення. Користь продукту, насамперед, полягає в присутності поліненасичених жирних кислот, які потрібні для правильного функціонування організму, проте самостійно їм не виробляються.

Олія, що отримується з насіння льону, в цьому відношенні є рекордсменом, так як містить близько 60% жирних кислот Омега-3, 6 і 9. При цьому їх поєднання є ідеальним для засвоєння людиною. Крім того, в продукті дуже великий вміст антиоксидантів – вітамінів А і Є.

Завдяки вживання лляної олії можна значно поліпшити свій стан і навіть позбавитися від наступних проблем:

атеросклерозу; порушеного обміну речовин; ішемії серцевого м’яза; гіпертонії; гормонального дисбалансу; хвороби печінки; дисфункції нирок; набряклості тканин.

Вже незабаром після початку лікування відзначається зниження згортання крові, що допомагає запобігти процес тромбоутворення. Значно знижується ризик онкології прямого кишечника і молочних залоз. Жінки, які регулярно проводять курс лікування, відзначають істотне поліпшення стану в клімактеричному періоді. Втім, масло не менш корисно для чоловіків, стимулюючи активність сперматозоїдів.

Так як продукт володіє протизапальними властивостями, його нерідко використовують при лікуванні остеохондрозів і артрозу. З його допомогою можна поліпшити функціональність травного тракту і істотно підвищити імунітет. Однак відбудеться це тільки в тому випадку, якщо вживати масло правильно і враховувати ймовірні протипоказання.

Заборонено вживання продукту при панкреатиті, гострій стадії виразкової хвороби, неспецифічному коліті, схильності до кровотеч, жовчнокам‘яній хворобі та хронічному холециститі.

Як правильно вживати олію?

Якщо продукт використовується для лікування або профілактики захворювань, вживати його рекомендується виключно натщесерце. Бажано дотримуватися кілька загальних правил:

За півгодини до сніданку показано випити не більше столової ложки. Другий прийом такої ж кількості продукту повинен виконуватися ввечері, коли після прийому їжі пройде не менше 2 годин. Якщо вечеря відзначався багатством, приймати масло краще через 3-4 години. Столова ложка – стандартна доза. Однак слід поступово привчити організм до вживання олії, починаючи з чайної ложечки тільки в ранковий час. Якщо не буде ніяких негативних реакцій, вже через 1-2 дні можна приймати стандартну дозу. У разі неприйняття організмом смаку або запаху продукту, можна використовувати аптечний варіант – капсули з вмістом чистого масла. Для багатьох людей набагато простіше проковтнути желатинову капсулу, ніж ложку маслянистої рідини.

Варто пам’ятати, що перевищення рекомендованої дози може призвести до побічних ефектів. Найбільш часто передозування призводить до отруєння, алергії, кровотеч, хворобливих відчуттів в області шлунка, а також печії. При наявності дискомфортного стану, почуття тиску в підребер‘ї необхідно припинити прийом.

Так як речовина надає позитивний вплив на метаболізм, його нерідко стали рекомендувати для нормалізації ваги. Як приймати олію з насіння льону при схудненні?

Відразу варто відзначити, що використання лляної олії не дасть позитивної динаміки, якщо відсутні фізичні вправи і раціональне харчування. Це не більш ніж додатковий компонент, що дозволяє «пожвавити» метаболізм і змусити організм
швидше розкладати жирову клітковину.

Схема вживання продукту залишається колишньою. Якщо людина не відчуває відрази до маслу, можна заправляти їм легкі овочеві страви або використовувати для приготування соусів, замість звичних соняшникової або оливкової олії.

Однак існує невеликий нюанс – при термічній обробці продукт втрачає свої корисні якості. Тому використовувати його для обжарювання інгредієнтів страв не слід. Також зниження цілющих якостей відбудеться при неправильному зберіганні. Масло повинне знаходитися в ємності з темного скла і зберігати в місці з температурним режимом 15-25°С.

При дотриманні рекомендацій про прийманні і зберіганні продукту людина може поправити здоров’я і навіть позбутися від надлишків жиру. Але попередньо потрібно проконсультуватися з лікарем, щоб переконатися у відсутності протипоказань.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Лікування суницею

18 червня 2017, 12:01

Потужне джерело йоду

25 травня 2017, 13:55

У Венесуелі через гіперінфляцію гроші рахують на вагу

3 листопада 2016, 07:43

Останні новини за сьогодні: