Новини / Здоров'я / Хліб від раку
16 липня 2010, 08:00
Розмір шрифта: А А А

Хліб від раку

Хліб від раку, рак кишечника, алейрон, пшеничне борошно, хліб
Хліб від раку

У булочок, тортів і печива поганий імідж, тому що біле пшеничне борошно, з якого вони випікаються, містить мало мінералів і баластних речовин.

Як нещодавно встановили вчені з Університету ім. Фрідріха Шіллера в Єні, в пшениці міститься речовина, що захищає від раку кишечника.

Речовина це — алейрон, завдяки вмісту в ньому жирних кислот з коротким ланцюжком воно здатне запобігати виникненню раку кишечника і гальмувати його розвиток. Важливо, щоб борошно містило оболонки зерен (висівки), в яких і міститься алейрон. Часто ж для виробництва білого борошна використовується тільки внутрішня частина зерен. Пшеничний алейрон складається переважно з баластних речовин і містить багато протеїнів, вітамінів, мінеральних речовин і поліфенолів.

Так як рак кишечнику є одним з найпоширеніших захворювань в розвинених країнах, вчені пропонують виробляти нові продукти харчування, що включають пшеничні висівки.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

У травні подорожчають хліб і «молочка»

2 травня 2017, 16:08

Інвестор готовий продавати у Києві хліб за пільговою ціною, але через рік ціна зросте – КМДА

26 квітня 2017, 11:05

Хліб та сало: як зміняться ціни на основні продукти українців

23 березня 2017, 18:51

Останні новини за сьогодні: