Новини / Здоров'я / Потужне джерело йоду
25 травня 2017, 13:55
Розмір шрифта: А А А

Потужне джерело йоду

Потужне джерело йоду, атеросклероз, авітаміноз, йод, фейхоа, захворювання щитовидної залози
Потужне джерело йоду

Потужне джерело йоду

Плоди фейхоа — одні з небагатьох, що зберегли виражену сезонність. На прилавках вони починають з‘являтися з середини вересня, а сезон триває аж до кінця січня. Але кращий смак і найнижча ціна у цих ягід — саме в листопаді. Не пропусти!

Плоди фейхоа

Фейхоа — вічнозелена рослина сімейства миртових, родом з Південної Америки. Рослина росте в субтропічній частині Кавказу, на півдні Росії (Краснодарському краї), а також в Криму і Азербайджані.

Стиглі плоди фейхоа насиченого зеленого кольору, а смак нагадує одночасно ананас, ківі і суницю … Насолодитися їм в повно мірою, можна, якщо розрізати ягоду навпіл і ложечкою є соковиту м’якоть. Смачно!

Щільна шкірка фейхоа трохи псує смакові якості, але надзвичайно ароматна і містить безліч фенольних сполук-антиоксидантів, які мають протиракові властивості. Щоб не викидати таке скарб, розумно буде її висушити і додавати в чай!

Фейхоа унікальна тим, що за вмістом йоду її можна порівняти з морепродуктами (до 50 мг на 100 г м‘якоті). Плоди рекомендовані для лікування захворювань щитовидної залози, пов’язаних з нестачею йоду в організмі.

захворювання щитовидки

Також їх корисно вживати при атеросклерозі, авітамінозі, захворюваннях шлунково-кишкового тракту і пієлонефриті. Фейхоа зміцнює імунітет і ефективно протистоїть простудних захворювань.

Сире варення з фейхоа

найвірніший спосіб зберегти цінний склад цих плодів. Скористайся рецептом

складові

1 кг фейхоа

1 кг цукру

Приготування І застосування

Плоди ретельно вимий, зріж хвостики. Пропусти ягоди разом з шкіркою через м‘ясорубку, змішай з цукром, розклади по стерилізованих банках. Сире варення зберігається в холодильнику до 2 місяців. Для лікування щитовидної залози приймай засіб по 1 ст. л. вранці і ввечері протягом 10 днів. Потім на такий же термін зроби перерву.

Відмінний профілактичний і лікувальний засіб, що дозволяє м’яко регулювати вміст йоду в організмі! Поки сезон, намагаюся щодня є по жмені свіжих ягід, також сушу їх, щоб до весни пити вітамінний ароматний чай.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Як пити лляну олію?

25 червня 2015, 14:03

Відставити хвилювання!

20 березня 2015, 15:29

Турбота про серце

30 січня 2015, 11:06

Останні новини за сьогодні: