Користь липового чаю

Користь липового чаю
Корисні властивості й цілюща сила настою липового перевірена вже не одним поколінням. Про чудотворні дії цього напою повинна знати кожна господиня.
Липовий чай – відмінний вітамінний напій. Чай здатний привести вас в норму, він допоможе при нездужанні і зігріє при переохолодженні. Липовий чай з невеликою кількістю меду зміцнює імунітет і знижує ризик підхопити інфекцію.
Липовий чай захищає від респіраторних захворювань і стане вашою швидкою допомогою, якщо інфекцію ви вже підхопили. Оскільки у великій кількості в липовому чаї містяться вітаміни А, С і фітонциди, він є прекрасним антисептиком. Чай з липи знімає всі симптоми простудних захворювань, вірусних інфекцій, запалень. Він знижує температуру тіла, служить гарним відхаркувальну, потогінну і сечогінну засобом. У деяких країнах, наприклад у Німеччині, липовий чай радять служби охорони здоров‘я для лікування, а також профілактики простудних захворювань.
В однієї чиказької лікарні лікарі провели експеримент: одній групі дітей давали лікувальні препарати, другій групі дітей аспірин з липовим чаєм. Здоров’я дітей, питущих липовий чай, відновлювалося швидше і не виникало ускладнень.
Липовий чай «розганяє» кров по судинах, допомагає знімати набряки, полегшує біль при спазмах, сприяє усуненню застійних явищ.
Чай нормалізує роботу сечостатевої системи, знімає запалення шлунка, кишечника і нирок.
Його радять пити людям зі слабкими і тонкими судинами, оскільки речовини, що містяться в чаї, запобігають утворенню склеротичних бляшок і роблять судини еластичнішими.
Якщо перед сном випивати чашку неміцного липового чаю, він заспокоїть нерви, допоможе розслабитися, і ваш сон буде спокійним і солодким.
Липовий чай дуже цінують ті люди, які стежать за своєю вагою. Чай з липи відновлює водний баланс, виводить з організму токсини, «розганяє» обмінні процеси і, як наслідок, запобігає ожирінню.
Цей напій надає прекрасне дію в чистому вигляді, але його можна змішувати з іншими лікарськими травами. Липові квіточки здатні значно поліпшити смакові якості інших трав.
Як заварювати липовий чай
Для приготування корисного і лікувального липового напою зазвичай використовують висушені квітки або крильця (приквітки).
Зазначені частини липи слід заварювати в фаянсовому або керамічному чайничку. Заливати липу слід гарячої, але не кип‘яченою водою, потім щільно накрити чайник і залишити настоюватися на 20-25 хвилин. Додавати цукор у липовий чай зовсім не обов’язково, оскільки він і так має солодкуватий смак з-за високого вмісту природного цукру. 1 столова ложка липового цвіту повинна припадати на 200мл гарячої води.
З недопитого чаю можна зробити крижані кубики і щодня протирати ними обличчя, шию і зону декольте. Така процедура допоможе розгладити невеликі зморшки, зробить шкіру більш еластичною і оксамитовою.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію |
|
Сила раннього ранку26 березня 2017, 10:22 |
Сьогодні Всесвітній день сну17 березня 2017, 10:18 |
Єдина в Україні чайна плантація на межі зникнення24 січня 2017, 08:45 |