Новини / Здоров'я / П'ятірка найкорисніших олій для нашого організму
2 березня 2013, 12:40
Розмір шрифта: А А А

П'ятірка найкорисніших олій для нашого організму

П'ятірка найкорисніших олій для нашого організму, здорове харчування, олія, корисні жири, жирні кислоти
П'ятірка найкорисніших олій для нашого організму

Людині просто необхідно вживати в їжу жири, хоче вона того чи ні, інакше обмін речовин в організмі не зможе відбуватися потрібним чином. Дієтологи виділили п‘ять натуральних джерел жирів, які будуть корисні не тільки для здоров’я, але і для фігури.

1. Виноград

Олія з виноградних кісточок має чистий, світлий, нейтральний смак і може бути використане практично в будь-якому блюді, гарячому або холодному. Олія з виноградних кісточок багато антиоксидантами, вітаміном Е. Вона може витримувати високу температуру, до 251 градуса.

2. Волоський горіх

Олія волоського горіха відмінно підійде для заправки салатів і гарячих страв. Вона повинна бути охолоджена, її не можна використовувати для приготування їжі. Волоські горіхи є одним з кращих джерел рослинних омега-3 жирних кислот. Регулярне вживання олії волоського горіха може допомогти знизити ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

3. Кокоси

Кокосове масло є хорошою вегетаріанською приправою для приготування негорячіх страв (воно тверде при кімнатній температурі, але рідке — при низькій). Кокосове масло містить близько 90 відсотків насичених жирів, але метаболізується в організмі як ненасичені масло, можливо тому, що воно має рослинне, а не тваринне походження.

4. Авокадо

Олія авокадо є відмінним вибором, якщо потрібно підкреслити інші інгредієнти страви. Вона має м'який, горіховий смак і високу температуру освіти кіптяви, що робить її підходящим для смаження, тушкування, випікання. Містить мононенасичені жири, які допомагають знизити рівень «поганого» холестерину ЛПНЩ у крові та збільшити вміст «хорошого».

5. Кунжут

Кунжутне масло не повинне нагріватися, інакше буде гірчити. Тримати його треба в холодильнику. Насіння кунжуту, яке використовуються для створення олії, формують антиоксиданти під час випалу.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Що відбувається з вашим тілом, коли в ньому занадто багато солі

14 січня 2016, 18:09

Вчені підрахували, що лише 5% населення Землі є здоровими

11 червня 2015, 16:53

Останні новини за сьогодні: