Новини / Здоров'я / У чому користь нектаринів?
24 липня 2014, 13:56
Розмір шрифта: А А А

У чому користь нектаринів?

У чому користь нектаринів?, нектарин, персик, пектин, атеросклероз, гіпертонічна хвороба.
У чому користь нектаринів?

Нектарин — фрукт, який представляє собою безволосий персик. Незважаючи на поширений міф, нектарин отриманий методом селекції або простої мутації персиків і не є гібридом персика і сливи. По біологічним особливостям та хімічного складу плодів нектарин близький до персика звичайного.

Нектарини можна їсти так само, як і персики на безліч ладів: свіжими в якості столових фруктів, тушкувати, запікати в духовці, або заготовлювати взапас, робити варення і морозиво. Їх можна консервувати і сушити.

Їх їдять свіжими, використовують в десертах і джемах, для виробництва консервованих компотів. В сирому вигляді не стійкі в зберіганні. Багаті вітамінами А і С.

Нектарини бувають білими, жовтими. М‘якоть їх може легко відділятися від кісточки, а може бути і майже невіддільна. На персикових деревах часто з’являються нектарини. Нектарин містить менше цукрів, але більше калію, заліза, фосфору,аскорбінової кислоти в 2 рази більше провітаміну А, ніж персиках.
 Пектинові речовини, що містяться в нектаринах, роблять ці плоди відмінним профілактичним засобом проти ракових захворювань.

У плодах нектарина міститься багатющий комплекс біохімічних речовин, що зумовлює їх лікувально-профілактичну дію. Вони посилюють секрецію травних залоз, сприяють перетравленню погано засвоюваної і жирної їжі, відіграють важливу роль у виведенні з організму рідини і натрію, а тому корисні для профілактики атеросклерозу і гіпертонічної хвороби.

У деяких сортів нектарина ядра кісточок солодкі і можуть бути використані, як і ядра мигдалю, тим більше, що вони дуже схожі за біохімічним складом. Жирне масло гіркоядерних сортів знаходить застосування у фармакології як розчинник при виготовленні ліків і мазей. Шкаралупа кісточок нектарина йде на виробництво активованого вугілля.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію

Коментарі (2)

  • matzcrorkz (анонімно) 3 серпня 2014, 21:39 ссылка
    gDb5RE Enjoyed every bit of your blog.Much thanks again. Really Great.
  • crorkz matz (анонімно) 4 серпня 2014, 23:05 ссылка
    GyFHos Thank you for your blog article.Really looking forward to read more. Much obliged.
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Потужне джерело йоду

25 травня 2017, 13:55

Як пити лляну олію?

25 червня 2015, 14:03

Відставити хвилювання!

20 березня 2015, 15:29

Останні новини за сьогодні: