Новини / Технології / Японці налагодили виробництво етилового спирту з картопляних відходів
10 серпня 2007, 11:20
Розмір шрифта: А А А

Японці налагодили виробництво етилового спирту з картопляних відходів

Японці налагодили виробництво етилового спирту з картопляних відходів, картопляна горілка, етиловий спирт, картопля, безвідходне виробництво
Японці налагодили виробництво етилового спирту з картопляних відходів

П’ять японських компаній по виробництву картопляної горілки сиотю побудували завод по переробці виробничих відходів з метою отримання етилового спирту, який, як відомо, входить до складу біопалива.

При виробництві горілки з картоплі у відходи йде коричнева кашка волокнистої консистенції, яка на 90% складається з води. Раніше виробники не розглядали цю речовину як вторинну сировину і скидали його в море.

Проте в квітні цього року уряд Японії заборонив скидання в море промислових відходів і компанії вирішили побудувати в місті Сайто в південній частині японського острова Кюсю завод по виробництву етилового спирту, тим самим, налагодивши безвідходне виробництво.

В результаті переробки відходів виходить сухий корм для худоби і вісьмидесятиградусний етиловий спирт.

Фахівці припускають, що в майбутньому ця технологія буде вдосконалена і дозволить отримувати спирт вищої якості, який можна буде використовувати як паливо в чистому вигляді.

На сьогоднішній день подібне паливо вже використовують в Бразилії і США.

ВКонтакте Buzz Live journal Facebook Twitter

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її мишою і натисніть CTRL+Enter
Лист у редакцію
Ви не авторизувались.
Якщо у вас вже э обліковий запис ВКурсе.ua, увійдіть або зареєструйтесь.
ваш коментар:

Читайте також:

Існують всі передумови для припинення безвізового режиму між Україною і ЄС — політолог

2 червня 2017, 09:20

Останні новини за сьогодні: